Anni Lindroosilla huippu kisaviikonloppu SM-hiihdoissa.

Pargas IF:n 19-vuotias Anni Lindroos hiihti parhaimmat kolme kilpailuaan viime viikonloppuna Suomen mestaruuskisoissa Ristijärvellä. Sunnuntai huipentui nappisuoritukseen, kun hän hiihti 30 km vapaan hiihdossa itsensä upeasti sijalle 10.

Hän tunsi itsensä etukäteen hieman epävarmaksi vapaan tyylin hiihtoon, mutta osoitti nyt, että sekin onnistuu kun kisakunto on hyvä. Lindroos piti hyvin pintansa läpi koko kisan, hiihtäen nousevalla trendillä ollen 17. 10 km kohdalla ja 11. 20 km kohdalla. Hän oli maan nuorista täysin ylivoimaisin ja samalla taas paras FSS-hiihtäjistä.

• Minä yritin pitää mahdollisimman tasaisen vauhdin koko matkan ja olla hätiköimättä kisan aikana, sanoo Anni Lindroos. Sain myös tehdä matkan omana suorituksena, kun kukaan ei ohittanut minua. Olen kyllä todella yllättynyt sijoituksestani, koska kyseessä oli minun ensimmäinen 30 km hiihto, hän jatkaa. Vasta kisan loppupuolella oivalsin, että tulos tulee olemaan hyvä. Ennen sitä keskityin vain maaliin hiihtämiseen.

Raskaassa kelissä Lindroos hävisi 6 min 47 s kisan voittaneeseen Riitta-Liisa Roposeen.

Piffenin toinen hiihtäjä Rebecca Lönnqvist oli myös tyytyväinen omaan 53. sijaan.

Lauantaina Anni Lindroos hiihti ensimmäisen osuuden Piffenin viestijoukkueessa. Vaikka hän pääsi starttamaan lähes viimeisimmältä lähtöpaikalta, toi hän joukkueensa ensimmäiseen vaihtoon viidentenä vain 26 sekuntia kärjestä. Rebecca Lönnqvistja Malin Johansson toivat joukkueen 27. maaliin. Tämä oli nyt kolmas kerta kun Piffenillä oli mukana naisten viestijoukkue SM-kisoissa. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2004 ja myös silloin Johansson hiihti ankkuriosuuden.

SM-kisat alkoivat perjantaina 10 km perinteisellä osuudella. Jo silloin Lindroos näytti, että kisakunto on huipussa ja hän hiihti maaliin 17. naisena, reilut 3 minuuttia kisan voittajan Krista Pärmäkosken perässä.

• Minä olen todella tyytyväinen kilpailuun ja toivon nyt, että minua ei jatkossa enää pidetä vain sprintterinä, toteaa Anni Lindroos kilpailun jälkeen. Kuulin hieman väliaikatietoja, että olen toisena. Yritin pitää tasaisen vauhdin ja uskon että hiihtoni oli aika täydellinen.
  • En olisi voinut unelmoida näin hyvästä sijoituksesta, vaikka olinkin 16. SM-hiihtojen sprintissä, mutta silloin ei ollut kaikki parhaimmat hiihtäjät mukana. Tämä oli myös ensimmäinen kertani kun päihitin IF Minken naiset Julia Hägerin ja Andrea Julinin.