Piffenin Kansallinen säästetyllä lumella oli täysosuma

Määrätietoinen työ ja lukemattomat talkootyötunnit mahdollistivat, että Piffen pystyi järjestämään sunnuntaina pidetyn Piffenin kansallisen hiihtokilpailun viime talvesta säästetyllä lumella.

Marius Ducander M16.

Viime viikon sateista huolimatta, 800 metrin pituinen hiihtorata oli hienossa kunnossa ja osallistujia oli mukana 18 eri seurasta.Haastavista olosuhteista huolimatta, onnistui reilu 80 hiihtäjää kilpailemaan sunnuntaina Finbyssä yhteensä 17 eri sarjassa.

Vaikka rata oli paikka paikoin kapea, sujui ohitukset todella hyvin ja rata pysyi myös puhtaana vaikka ympärystä oli täynnä märkää savea ja hiekkaa. Piffen sai paljon positiivista palautetta ja kiitosta hienosta radasta sekä hyvistä järjestelyistä vaikka olosuhteet olivat haastavat.

Miesten sarjassa voiton vei Piffenin Ilkka Heinonen, joka löi seurakaverinsa Jan-Eric Passellin 1,8 sekunnilla. Miehet hiihtivät radalla yhdeksän kierrosta. Naisten sarjan voiton vei ylivoimaisesti Heta Jalonen Lempäälän Kisasta, voittaen toiseksi tulleen Janette Mäen Karinaisten Kunnosta 1 minuutilla ja 18 sekunnilla.

Nuorimmassa M8 sarjassa vei Piffenin Akseli Heinonen kultaa hiihtäen radan yhden kierroksen verran. Myös Ylva Heikius vei kultaa omassa N10 sarjassaan onnistuneella hiihdollaan. M10 sarjassa Piffenin hiihtäjät veivät sijat kahdesta seitsemään, missä hopeaa sai Elias Heinonen ja pronssia Thomas Lindeberg. Sarjan N12 odotetun voiton vei Rasti-Lukon Anni Rohila. Lähimmäksi Rohilaa tuli toiseksi Theresia Johansson jääden 48 sekuntia kullasta. Sarjassa M12 hopea ja pronssi menivät Piffenin Amos Korinille ja Jonathan Virralle, jotka molemmat tekivät todella hyvän hiihdon.

Myös Piffenin vanhemmat juniorit menestyivät ja kultamitaleja tuli Vincent Ducanderille, M14, Emilia Johanssonille, N16 ja Wilma Westerlundille, N18. Sarjassa N16 veivät Piffeniläiset kaikki mitalisijat hiihtäen maaliin alle 10 sekunnin hajonnalla, missä Jenna Ylönen tuli toiseksi ja Andréa Nyberg kolmanneksi. Pronssimitalit menivät myös Ronja Westerlundille, N14 ja Artur Pahlmanille, M16. Vanhemmissa sarjoissa voitot ottivat Malin Johansson, N35, Niklas Westerlund, M45 ja Jari Paavola, M55.

Lue täältä kaikki kilpailun tulokset

Myös Piffenin Anni Lindroos otti voiton N20 sarjassa Seinäjoen Kaamoshiihdoissa lauantaina. Hän löi toiseksi tulleen Porvoon Akilleksen Rebecca Lönnqvistin reilulla kahdella minuutilla matkan ollessa 4,6 km.