Brons till Amos Korin i KLL

Skolidrottsförbundets mästerskapstävlingar i skidning arrangerades i helgen i Kalajoki med drygt 500 deltagare från Finlands grundskolor. Amos Korin från Malms skola i Pargas knep brons i klassen H12. Pargas IF hade 13 skidåkare med i mästerskapen.

Oskari Kalliokoski i H16 gjorde två fina lopp och var nionde på lördagen och åttonde på söndagen.

Vädret var inte på arrangörernas sida då regnet öste ner under hela lördagen och man tvingades förkorta banorna och byta stil till den fria tekniken på söndagen för att kunna genomföra tävlingarna. Således skidades båda dagarna med den fria tekniken, men med kortare sträckor på söndagen. Amos Korin fick till ett panglopp på lördagen och tiden räckte till en fin tredje plats och brons i H12 bland 64 startande. På söndagen tvingades Korin stå över tävlingen på grund av feber. Bland de tio bästa kom också Oskari Kalliokoski från Nummenpakan koulu i Åbo som båda dagarna gjorde två lyckade lopp. På lördagen var Kalliokoski nionde och på söndagen åttonde i sin klass H16.

Fina insatser i helgen gjorde också många av Piffens yngre skidåkare. Cecilia Lietzén från Kuusiston koulu och Theresia Johansson från Malms skola som skidar i D12 fick båda två till ett lyckat lopp under söndagen då Lietzén åkte in på 16:e plats och Johansson på 20:e plats. På lördagen var de 28:e respektive 29:e. Rebecca Nyberg och Rebecka Backholm från Malms skola som båda skidar i D13 var 26:e respektive 39:e på lördagen och 29:e respektive 44:e på söndagen. 14-års pojkarna Linus Korin från Sarlinska skolan och Benjamin Virta från S:t Olofsskolan i Åbo var 32:a respektive 41:a på lördagen, medan Virta var snabbare på söndagen och åkte i mål som 30:e och Korin som 34:e.

Av 14-åringarna klarade sig Daniela Lietzén från Luostarivuoren koulu sig bäst genom att båda dagarna ta en fin 11:e plats. Jämna lopp gjorde också Ronja Westerlund från Sarlinska skolan som på lördagen var 15:e och på söndagen 16:e. Sarlinska skolan hade också tre flickor med i klassen D15. Jenna Ylönen gjorde en stark insats på lördagens distans och kom i mål som 14:e dam, 6,9 sekunder före Emilia Johansson som var 16:e. Andréa Nyberg åkte i mål som 26:e. På söndagen var Johansson snabbare och åkte i mål som 17:e, ett par sekunder före Ylönen som var 21:a, medan Nyberg slutade som 35:e.