Brons till unga Akseli i Hollola

Jonathan Virta var 7:e i H12.

En stor del av landets främsta skidåkare i juniorklasserna samlades under lördagen i Hollola för att göra upp om medaljerna i CustomSki-hiihdot. Piffens enda medalj togs av Akseli Heinonen.

CustomSki-hiihdot som arrangerades i Hollola under lördagen hade samlat ett högklassiskt startfält i så gott som alla juniorklasser. Tävlingarna skidades med den fria tekniken och för ovanlighetens skull på natursnö. Bröderna Akseli och Elias Heinonen som skidar i klasserna H8 respektive H10 gjorde båda en fin insats under lördagen, där Akseli tog en fin bronsplats och Elias var 4:e.

Jonathan Virta i H12 fick till ett bra lopp och slutade som 7:e i sin klass, dryga 40 sekunder efter segraren. Piffens 14-åringar Amos Korin och Theresia Johansson gjorde båda två fina lopp och åkte in som 14:e respektive 15:e i sina klasser. D14 hade samlat hela 43 deltagare och hörde till de största klasserna liksom D/H16 med 44 deltagare var. In bland de 20 bästa i sina klasser åkte också Andréa Nyberg (16:e) och Emilia Johansson (19:e) i D16, där segraren Silva Kemppi från Espoon hiihtoseura hade den bästa tiden av alla damjuniorer. Wilma Westerlund var 9:e i D20. Resultaten i sin helhet hittas här.