Fint sprintlopp av Anni i FM

Pargas IF:s Anni Lindroos placerade sig som 24:e i damernas sprintskidning som avgjordes i Vörå på söndagen. Lindroos som gjorde sin debut på FM-nivå var också i kvalet 24:e och sitt andra heat åkte hon i mål som femte dam. Hela 101 damåkare deltog i tävlingen.

Jag nådde mitt mål att gå vidare till heaten, säger en nöjd Anni Lindroos efter loppet. Också heatet gick riktigt bra och jag bättrade tiden mycket från kvalloppet. Tävlingen var samtidigt en av uttagningstävlingarna för ungdomarnas VM som avgörs i Tyskland i början av mars. Det var endast jag och Jasmin Kähärä (nia) som var bland de 30 främsta.

Anne Kyllönen åkte lätt hem guldet före dagens stora överraskning IF Minkens Julia Häger.

Anni Lindroos deltog också på lördagens 10 km (K) där hon placerade sig som 71:a. Det loppet var helt en katastrof, berättar Lindroos. Jag hade bakhala skidor och fick springa uppför alla backar på sidan av spåret.

Det är sju år sedan Piffen haft en damåkare, Nina Lindberg, i stora FM 2013. Lindberg har ännu bästa FM-placeringen då hon 2010 var 16:e i sprinten i Keuru.

Några Piffare deltog på söndagen i Krista-Cup i Ski Cross. Bäst klarade sig Ylva Heikius som vann 10-årsflickornas B-final och slutade som femte i tävlingen.  Jonathan Virta var åttonde i H12. 14-åringarna Benjamin Virta och Rebecca Nyberg slutade som 13:e och 23:e