Fyra guld till Piffen i Lembois

Trots utmanande förhållanden kunde Timanttiset Ryske Hiihdot skidas under söndagen i Lembois på en kilometer lång konstsnöbana. Tävlingarna skulle ursprungligen ha hållits i Tammela med den klassiska stilen, men flyttades till Lembois på grund av det dåliga snöläget och samtidigt bytte man till den fria stilen. Piffens skidare klarade sig mer än väl och skidade hem fyra guld, ett silver och två brons.

I den yngsta klassen H8 blev det en fjärde plats för piffens Akseli Heinonen och en 8:e plats för Elias Heinonen i H10. I H12 gjorde igen Amos Korin ett bra lopp och knep brons, medan klubbkamraten Jonathan Virta var 9:e. En medaljplats blev det även för Theresia Johansson då hon åkte in på en andra plats i D12 bland 18 startande. Cecilia Lietzén som skidar första året i D12, kom in på en 7:e plats. Ett brons blev det också för Daniela Lietzén i D14, som var knappa fem sekunder i mål före fyran Ronja Westerlund. I motsvarande pojkklass var Vincent Ducander 6:e och Benjamin Virta 10:e. Av Piffens 16-åringar var både Emilia Johansson och Oskari Kalliokoski fjärde i sina klasser på fem kilometer, medan Marius Ducander var 7:e, Jenna Ylönen 7:e och Andréa Nyberg 8:e.

Wilma Westerlund i D18 var igen den främsta åkaren i sin klass och segrade med 44 sekunder till tvåan Ilana Onnela från Skiteam 105. Nina Lindberg-Herrera som debuterade i damklassen slutade på en 10:e plats. Piffens äldre skidåkare höll sig igen väl framme och tog tre guld genom Ilkka Heinonen i H35, Niklas Westerlund i H45 och Riikka Kalliokoski i D45.