Fyra individuella medaljer till Piffen i veteran-FM

Veteran-FM i skidning fortsatte på lördagen och söndagen i Valkeala med individuella sträckor och Piffen kammade hem totalt fyra medaljer av alla valörer.

På lördagens fria sträckor tog Riikka Kalliokoski en överlägsen seger i D50 på 10 km. Hon fortsatte sin segersvit på söndagen med att även ta guld på fem kilometer klassiskt. I H45 tog Niklas Westerlund sin första FM-medalj i skidning då han åkte i mål som andra man på 15 km fritt, 25 sekunder efter segraren Jari Kalliokoski från Vetelin Urheilijat. I D40 tog Malin Johansson brons på 10 km fritt och förlorade endast 3,2 sekunder till silvermedaljören Pauliina Pohja från Lappeen Riento. På lördagens fria sträckor var Tom Rosenlund 4:e i H65 och förlorade bara 3,8 sekunder till bronset, Harri Alanen 14:e i H55 och Kari Kalliokoski 12:e i H50. På söndagen skidade Mikael Ramstedt i H60 fem km och slutade på en femte plats.

På lördagen deltog några Piffare i Söderkullaspelen i Sibbo där man tävlade i den fria skidtekniken. Ylva Heikius gjorde ett fint lopp och tog Piffens enda medalj i tävlingarna då hon åkte i mål som tredje i D12 på tre km. I samma klass var Linn Mattsson 6:e. Piffens övriga placeringar var Jonathan Virta H14 (5:e), Rebecca Nyberg D16 (6:e), Benjamin Virta H16 (4:e) och Noah Heikius H16 (9:e).