Hårt motstånd för Piffens skidare i Vanda under helgen

Helgens skidtävlingar i Håkansböle i Vanda lockade en stor mängd tävlande, även utomlands ifrån. Lördagen inleddes med sprint och den fria stilen, medan söndagens tävling gick i den klassiska stilen med normaldistanser. Trots det tuffa motståndet lyckades Piffens skidare knipa några pallplatser.

I lördagens sprinttävling gjorde Rebecka Backholm i D14 ett fint lopp och tog sig vidare till C-finalen där hon slutade på en tredje plats. Vidare till D-final kom även Marius Ducander som skidar i klassen H16. I lördagens klassiska tävling knep Jesper Lietzén silver i H18 där kampen var hård om silver- och bronsplatsen. Lietzén förlorade 50 sekunder till esten Kaspar Päärson som tog hem segern. En pallplats blev det även för systern Cecilia Lietzén i D12 som också hon gjorde ett fint lopp och slutade på tredje plats. In bland tio i topp kom även Theresia Johansson (8:e) i D12, Amos Korin (4:e)i H12, Daniela Lietzén (5:e) och Ronja Westerlund (9:e) i D14, Jenna Ylönen (7:e) i D16, Oskari Kalliokoski (4:e) i H16 och Wilma Westerlund (7:e) i D18. För Piffens äldre skidåkare blev det guld för Malin Johansson i D35 och silver för klubbkamraten Riikka Kalliokoski. Niklas Westerlund tog silver i H45 och Harri Alanen var 4:e i H55.

På söndagen deltog även några av Piffens yngre skidåkare samt några seniorer i Egentliga Finlands distriktmästerskap som avgjordes i skidtunneln i Nystad. Där klarade sig Linn Mattsson fint och blev 5:e i D9, medan klubbkamraten Maj Söderlund var 14:e. I H9 var Sisu Seppä 6:e, Erik Andersson 10:e och Noah Granvik 11:e. Ett bra lopp gjorde också Ylva Heikius som blev 4:e i D10. I D11 var Emilia Andersson 6:e och Mette Söderlund 10:e. Anton Lindfors i H12 var 9:e, Noah Heikius i H13 7:e och Alisa Lindfors i D14 6:e. Guld blev det för Åsa Lindberg i D40, liksom för Jari Paavola i H50. Bo Johansson tog hand om bronset i H50, medan Kent Westerholm åkte in på en 6:e plats i H60.