Kaos i ungdoms-FM när Anni tog guld: ”Skidningen fungerade men ingenting annat”

Pargas IFs Anni Lindroos tog guld i ungdomarnas FM-tävlingar i Keuru på lördagen på sex kilometer i damernas 23-års klass. Den förkortade och snabba banan passade Lindroos perfekt även om hon lyfter fram brister i arrangemangen.

– Skidningen fungerade, men ingenting annat. Tävlingarna avbröts efter att 17-20 åringarna skidat, eftersom banan ansågs vara alltför farlig för att man skulle kunna fortsätta.

Tävlingarna fortsatte efter en timmes paus på en förkortad bana som mätte två kilometer. Regnet tidigare i veckan och nattens och morgonens kyla gjorde att tävlingsbanorna frös till is och blev glashala och rent ut av farliga. Tiotals åkare åkte av banan. Lindroos skidade den förkortade banan tre varv.

– Det var strul med resultatservicen och jag visste inte att jag hade chans till guld, utan trodde hela tiden under loppet att jag tävlade om silvermedaljen. Men den korta och snabba banan passade mig.

Anita Korva från Kainuun Hiihtoseura tog silver och Hilla Niemelä från Ikalisten Urheilijat brons.

Pargas IF hade även fyra andra åkare med i tävlingen. I det stora startfältet i D17-klassen var Jenna Ylönen 17:e, Andrea Nyberg 34:e och Emilia Johansson 37:e. Oskari Kalliokoski var 18:e i H18.

Text: Malin Johansson
Bild: Mikko Onali