Lindroos tog silver i Kuopio

Under helgen arrangerades FIS Puijon Ensilumenhiihdot i Kuopio där Piffens Anni Lindroos gjorde en stark insats genom att i lördagens skatetävling ta en fin andra plats. Segern gick till Hilla Niemelä från Ikaalisten Urheilijat. I söndagens klassiska FIS-tävling tog Lindroos en fjärde plats i D20 och förlorade då 34,8 sekunder till Niemelä som igen tog hem segern på den 7,5 kilometer långa sträckan. Klubbkamraten Rebecca Lönnqvist som skidar första säsongen för Piffen var 8:e på lördagen och 12:e på söndagen. Lönnqvist skidar i klassen D20 liksom Lindroos.

Några av Piffens yngre skidåkare öppnade också säsongen i Kuopio och gjorde väl ifrån sig i den högklassiga tävlingen med hårt motstånd. Jenna Ylönen och Emilia Johansson som båda tävlar i klassen D16 var 10:e respektive 11:e i lördagens skatetävling, båda inom fyra sekunder. Klassen vanns överlägset av Peppi Leppälä från Reisjärven Pilke. Ylönen tävlade även i söndagens klassiska tävling och åkte då i mål som 10:e i sin klass. I H16 var Benjamin Virta 25:e på lördagen och 21:a på söndagen.

Theresia Johansson, som skidar första säsongen i D14, var 10:e på lördagen, 1:12 minut efter segraren Olivia Puranen från Ski Jyväskylä.  Jonathan Virta som skidar i klassen H12 har gjort stora framsteg och inledde säsongen starkt med att på lördagen vara femte i sin klass med den fria tekniken och förbättrade ytterligare med en placering då han var fjärde på söndagen i den klassiska tävlingen.