Piffens Nationella på sparsnö blev en fullträff

Marius Ducander i H16.

Ett målmedvetet arbete och otaliga talkotimmar resulterade i att Piffen på söndagen kunde genomföra Piffens nationella skidtävling på sparsnö från ifjol. Trots den senaste veckans regn var den 800 meter långa banan i fint skick och deltagare från 18 olika föreningar deltog i tävlingen.

Trots de utmanande förhållandena kunde drygt 80 skidåkare på söndagen tävla i Finby i sammanlagt 17 olika klasser. Även om banan ställvis var smal förlöpte omkörningar mycket bra och banan hölls ren trots omkringliggande lera och sand. Piffen fick mycket positiv respons och tack för den fina banan och goda arrangemang trots utmanande förhållanden. I herrklassen gick segern till Piffens Ilkka Heinonen som slog klubbkamraten Jan-Eric Passell med 1,8 sekunder. Herrarna varvade banan nio gånger. Damklassen vanns av Heta Jalonen från Lempäälän Kisa som tog en överlägsen seger och vann tvåan Janette Mäki från Karinaisten Kunto med 1:18 minuter.

I den yngsta klassen H8 blev det guld för Piffen-åkaren Akseli Heinonen som skidade ett varv runt banan. Guld blev det också för Ylva Heikius som gjorde ett fint lopp i D10. I H10 tog Piffen hand om placeringarna två till sju, där det blev silver för Elias Heinonen och brons för Thomas Lindeberg.  En väntad seger blev det för Rasti-Lukkos Anni Rohila i D12, närmast Rohila kom Theresia Johansson som var tvåa och förlorade 48 sekunder till guldet. I H12 gick silvret och bronset till Piffen genom Amos Korin och Jonathan Virta, som båda två gjorde riktigt bra lopp.

Piffens äldre juniorer höll sig också väl framme och guldmedaljörer blev Vincent Ducander i H14, Emilia Johansson i D16 och Wilma Westerlund i D18. I D16 tog Piffens flickor hand om alla medaljplaceringar och åkte i mål inom 10 sekunder, där Jenna Ylönen var tvåa och Andréa Nyberg trea. Bronsmedaljörer blev Ronja Westerlund i D14 och Artur Pahlman i H16. I de äldre klasserna gick segern till Malin Johansson i D35, Niklas Westerlund i H45 och Jari Paavola i H55.

Här kan Du läsa samtliga resultat från tävlingen

Vinst blev det också för Piffens Anni Lindroos i D20 som deltog i Seinäjoen Kaamoshiihdot på lördagen. Hon slog tvåan Rebecca Lönnqvist från Borgå Akilles med dryga minuten på den 4,6 kilometer långa sträckan.

Kategorier:
Okategoriserade Piffens nationella 2019