Silver till Oskari Kalliokoski i sprinten

De finlandssvenska skidmästerskapen har kört igång i Lappfors med sprint i fristil på programmet. Under tre dagar kommer man att tävla om medaljer i sprint, normaldistans och i stafett. För Piffens del blev det en fin öppning på tävlingshelgen då Oskar Kalliokoski gjorde ett fint lopp och knep silver i sprinten.  Han förlorade endast 0,69 sekunder i spurten till Lukas Kuuttinen från Närpes Kraft Skidförening.  Bra flyt i sprinten hade också 16-års flickorna Emilia Johansson och Andrèa Nyberg som båda tog sig vidare till semifinal och slutade på en 6:e respektive 7:e plats. Vidare till semifinal tog sig också 14-års pojkarna Vincent Ducander och Benjamin Virta.

Brons till Wilma och Anni i sprinten

Piffen fortsatte skörda medaljer då Wilma Westerlund och Anni Lindroos båda två åkte i mål som bronsmedaljörer på fredagskvällen i Lappfors. Det blev en jämn kamp om segern i klassen D18 där Westerlund förlorade endast 0,77 sekunder till segraren Frida Häggqvist från Närpes Kraft Skidförening. I samma klass var Sara Laurén fint 5:e. I damernas final bjöd Jennie Lindvall från IF Åsarna och Julia Häger från IF Minken på hårt motstånd till Lindroos som slutade på en tredje plats i finalen, 4,3 sekunder från guldet. Herrklassen vanns av Kasper Lönnbäck från IF Minken.