TVÅ PIFFEN-SEGRAR i VAHTERUS-HIIHDOT

På lördag öppnade en del av Piffens skidåkare säsongen genom att delta i Vahterus-hiihdot i skidtunneln i Nystad. Piffen tog medaljer av alla valörer och kan vara nöjda med säsongdebuten.

Amos Korin vann klassen H12. Klubbkamraten Jonathan Virta blev på delad tredje plats.

Tävlingen gick i fristil och hade samlat drygt 60 skidåkare. Amos Korin i H12 knep guld på den tre kilometer långa sträckan och besegrade sin klubbkamrat Jonathan Virta, som kom på delad tredje plats, med drygt en halv minut. I D12 blev det en andra plats för Theresia Johansson som fick se sig besegrad av Anni Rohila från Rasti-Lukko med dryga minuten. I samma klass var Emilia Andersson fjärde.

Silver blev det också för Emilia Johansson i D16, som förlorade 34 sekunder till Nora Kytäjä från Valkeakosken Haka. Andréa Nyberg var tredje i samma klass. Flickorna skidar första året i klassen D16 och debuterade på sträckan fem kilometer fritt. Två brons till Piffen blev det genom Rebecca Nyberg i D14 och Benjamin Virta i H14. Rebecka Backholm slutade på en fjärde plats i D14, liksom Linus Korin i H14. Piffens yngsta deltagare var Erik Andersson som kom in på en fjärde plats i H10. I damklassen utgick Malin Johansson med segern.