Två silver för Piffens skidare i Keuru

Anni Lindroos och Oskari Kalliokoski skidade båda hem silver i ungdomarnas NM-granskning i Keuru på söndagen.

I FIS Keuruun Hiihdot, som samtidigt fungerade som ungdomarnas NM-granskning, skidade man på lördagen sprint med den fria stilen, medan söndagens tävling med normal distans gick i den klassiska stilen. Anni Lindroos klarade sig fint vidare till kvartsfinal i den allmänna damklassen, men efter ett fall kom hon inte vidare och slutade på en tionde plats. Wilma Westerlund i D18 slutade på en 38:e plats.

På lördagen visade Piffens skidare framfötterna genom att ta två silver genom Oskari Kalliokoski i H16 på fem kilometer och Anni Lindroos på samma sträcka i D20. Ett fint lopp gjorde också Ronja Westerlund i D14 som slutade på en fjärde plats, en halv minut från seger. I D16 var Matilda Åberg 10:e, Artur Pahlman 12:e i H16 och Wilma Westerlund 23:e i D18. Riikka Kalliokoski tog hem segern i D40.

Några av Piffens skidare deltog i Rise Race Tour för ungdomar i Kankaanpää på söndagen och skidade hem fyra guld, två silver och tre brons. Theresia Johansson tog hem segern i D12, liksom Amos Korin i H12. Benjamin Virta som gjort ett stort framsteg från förra säsongen, tog nu en fin seger i H14. Andréa Nyberg segrade i D15. Silverplats blev det för Jonathan Virta i H11 och Jenna Ylönen i D15. Bronsmedaljörer blev Linus Korin i H14, Emilia Johansson i D15 och Marius Ducander i H16. I D13 var Rebecca Nyberg 6:e och Vincent Ducander fjärde i H14. Piffens yngsta skidåkare Kevin Johansson i H6 och Adrian Ducander i H9 slutade båda på en femte plats.

I Kankaanpää på söndagen blev det tredubbelt till Piffen i D15 genom Andréa Nyberg, Jenna Ylönen och Emilia Johansson.

Kategorier:
Okategoriserade