FSSM avslutades med medaljregn för Piffen

De finlandssvenska skidmästerskapen i Lappfors avslutades med medaljregn för Piffen då man i stafetterna tog hem två guld, två silver och tre brons. På lördagen blev det dessutom 10 individuella medaljer. Piffen segrade igen kampen om mångsidigaste förening.

På grund av snöbrist tvingades man flytta de finlandssvenska skidmästerskapen till Lappfors i Pedersöre från Kronoby. Samtliga sträckor, förutom fredagens sprint, skidades på en 1,7 kilometer lång bana som var i ypperligt skick. Ylva Heikius öppnade Piffens medaljkonto på lördagen i den klassiska stilen då hon i klassen D10 tog silver. Elias Heinonen var 10:e i H10. Strax därefter åkte Amos Korin i mål som etta i H12, 1,5 sekunder före Tony Ahlvik från IK Falken. Klubbkamraten Jonathan Virta var fint 8:e. I D12 höll sig piffens Cecilia Lietzén och Theresia Johansson sig fint framme genom att ta hand om tredje respektive fjärde platsen i ett startfält på 30 skidlöpare. En fin fjärde plats blev det också för Rebecca Nyberg i D13. In bland tio bästa i samma klass kom också Cindy Lindeberg på en 8:e plats. Likaså var Daniela Lietzén 6:e och Ronja Westerlund 8:e i D14 där de nio främsta alla var inom en halv minut. I H14 var Benjamin Virta 6:e och Linus Korin 7:e.

Elias Lindroos i H15 fick ett hårt motstånd i sin klass där segern gick till Lukas Kuuttinen från Närpes Kraft Skidförening. Lindroos placerade sig som 9:e. Ett hårt motstånd bjöds också på i D15 där piffens flickor placerade sig som 4:e, 6:e och 7:e genom Emilia Johansson, Andréa Nyberg och Matilda Åberg. Oskari Kalliokoski fick igen till ett bra lopp och tog hand om silvret i H16. I D17 var Sara Laurén 8:e.

Lördagen avrundades med ett guld till Wilma Westerlund i D18 och ett silver till Anni Lindroos i D20, som råkade ut för ett stavbrott under loppet. I damklassen placerade sig Piffens Nina Lindberg-Herrera på en 9:e plats, där segern gick till Julia Häger från IF Minken. Herrklassen vanns av Viktor Mäenpää från Ski Team Mäenpää. Medaljplaceringar blev det även för Riikka Kalliokoski i D45 och Ilkka Heinonen i H35 som båda tog guld, liksom Tom Rosenlund i H65. Niklas Westerlund åkte in på en andra plats i H45.

De finlandssvenska skidmästerskapen avslutades sedvanligt med stafetter på söndagen i fint solsken som senare övergick i duggregn och betydligt gråare väder. Duggregnet störde inte Piffens skidare som jublande tog emot priset som mångsidigaste skidförening, mycket tack vare de otroligt fina prestationer som man stod för i söndagens stafetter. I D12 blev det guld för piffens Ylva Heikius, Theresia Johansson och Cecilia Lietzén. Heikius växlade som 6:e till Johansson som sedan lyfte laget med fyra placeringar och växlade till Lietzén som slutligen åkte i mål som etta. Ett överraskningsguld blev det för piffens 16-års pojkar som låg tredje efter både första och andra etappen, medan Oskari Kalliokoski sedan gjorde en stark insats på ankaretappen och förde laget till vinst. Första etappen skidades av Marius Ducander och andra etappen av Elias Lindroos.

Piffens damer gjorde en fin insats då man knep brons i damstafetten, 1: 41 efter segrarna IF Minken. Silverplatsen gick till IF Femman. I Piffens damlag skidade Anni Lindroos, Riikka Kalliokoski och Wilma Westerlund. Piffens herrlag slutade på en 11:e plats där IF Minken utgick med segern.

En fin placering blev det också för 16-års flickorna som tog silver. I laget skidade Andréa Nyberg, Matilda Åberg och Emilia Johansson. En silverplats blev det också i oldboys-klassen HD130 där Kari Kalliokoski, Malin Johansson och Niklas Westerlund skidade. Bronsmedaljörer blev ocksåD14 där laget bestod av Rebecca Nyberg, Daniela Lietzén och Ronja Westerlund samt H12 där etapperna skidades av Jonathan Virta, Anton Lindfors och Amos Korin.

Malin Johansson
Malin Johansson

Information, press, sektionens webbsidor

+358 40 5359629
malin.johansson(at)karkulla.fi

Kategorier:
Okategoriserade