Lindberg och Nordström snabbaste dam och herre i Pargas IF:s nationella på söndagen

Piffens nationella skidtävling som arrangerades på söndagen i Finby samlade nästan hundra tävlande. Snabbaste dam på fem kilometer var Piffens Nina Lindberg och snabbaste herre på 10 kilometer var Jonas Nordström från IF Sibbo-Vargarna.

Trots att vädret satte käppar i hjulet för arrangörerna kunde Piffen på söndagen genomföra Pargas IF:s nationella på sin konstsnöbana med nästan hundra tävlande. De senaste dagarnas regn tvingade arrangörerna att förkorta banan och göra vissa ändringar för att kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Bland snabbaste dam och herre på fem respektive tio kilometer fanns det ett specialpris som var en skidställning. Det blev en hård kamp om priset bland damerna där Nina Lindberg var snabbaste dam på sträckan och segrade i damklassen före tvåan Jonna Juva från Perniön Urheilijat. Annu Virtanen från Espoon hiihtoseurasom segradei 18-års klassen var dock endast tre tiondelar efter Lindberg. Snabbaste herre på 10 kilometer och segrare i herrklassen var Jonas Nordström som segrade med nästan 50 sekunder före tvåan Niklas Ekström från Skiteam 105. Piffens Niklas Westerlund gjorde ett bra lopp och åkte in på en femte plats i herrklassen som hade 15 deltagare.

Piffens yngsta juniorer gjorde också bra ifrån sig i säsongens första tävling. Kevin Johansson segrade i H8 och Akseli Heinonen tog silver i klassen H10. I klassen D14 tog Piffen hand om de två första placeringarna genom Theresia Johansson som segrade med knappa 40 sekunder före klubbkamraten Emilia Andersson. Ett bra lopp gjorde också Benjamin Virta som blev andra i H16, endast 10,3 sekunder efter segraren Jesse Sandberg från Borgå Akilles. Silver blev det också för Jenna Ylönen i D18.

Pallplaceringar blev det även för Malin Johansson som segrade i D35 och Åsa Lindberg som tog silver i samma klass. Mikael Ramstedt skidade hem bronset i H55. Tävlingens resultat finns i sin helhet här

På lördagen tävlade Anni Lindroos i Seinäjoki där hon vann damklassen.
Se resultaten här

På lördag och söndag tävlade även Oskari och Riikka Kalliokoski i Ristijärvi där Riikka vann i klassen D45 och Oskari var 10:e i H18. Se resultaten här


Kategorier:
Okategoriserade Piffens nationella 2021