Piffens 18-åringar tog en sjätteplats i FM-stafetterna

Pargas IF:s 18-åringar Andréa Nyberg, Emilia Johansson och Jenna Ylönen var sjätte i junior-FM stafetterna på söndagen i Keuru. Piffen var bästa finlandssvenska förening i D18.

Trion Nyberg – Johansson –Ylönen förlorade endast 20 sekunder till bronsmedaljen som gick till Espoon Hiihtoseura. Segern gick till Ounasvaaran Hiihtoseura som segrade med knappa 10 sekunder före Seinäjoen Hiihtoseura. Efter lördagens individuella etapper på isiga och rent av farliga banor förkortades banan till två kilometer och samtliga sträckor i stafetten kördes med den fria tekniken. D18 skidade 3 x 4 kilometer.

Nyberg skidade första etappen och startade på nästsista platsen i startfält med 19 lag. Andra etappen skidades av Johansson som växlade över till Ylönen som slutligen förde laget i mål på en sjätte plats. Alla tre gjorde fina och jämnstarka lopp.

Många medaljer till Piffen i Österbyloppet

På lördagen deltog ett tjugotal skidare från Pargas IF i det traditionella Österbyloppet som arrangerades i Ekenäs. Loppet skidades med klassisk stil och samlade nästan 100 skidåkare. Piffen skördade 10 medaljer, två guld, två silver och sex brons. Amos Korin segrade i H14 med en halv sekund till tvåan Antti Kirves från Keravan Urheilijat. Piffens andra guld kom genom Mikael Ramstedt i H60. Silvermedaljörer blev Minea Mattsson D10 och Cecilia Lietzén D14 samt bronsmedaljörer blev Akseli Heinonen H10, Emilia Andersson D14, Rebecka Backholm D16, Linus Korin H16, Jari Paavola H50 och Tom Rosenlund H60.

Rebecka Backholm deltog även på söndagen i Nuorten Paloheinähiihdot  i Svedängen där hon segrade i klassen flickor 16 på fem kilometer fritt. Det var ett jämnt lopp där alla tre medaljörer i klassen var inom 1,8 sekunder.

Text: Malin Johansson
Bild: Sanna Häggström